Van de kindernevendienst

Van de kindernevendienst
Van de kindernevendienst
In de weken tussen Pasen en Pinksteren luisteren we naar verhalen die ons meenemen naar de dagen tussen de opstanding, de hemelvaart en de komst van de heilige Geest. In deze dagen verscheen Jezus aan zijn leerlingen – net als vroeger, en toch ook heel anders.
12 mei – Johannes 10:22-30 – Schapen
Deze zondag lezen we een verhaal over geloof en ongeloof. Mensen vragen aan Jezus of hij de Messias is, terwijl ze het antwoord op die vraag al lang hebben kunnen horen. De vraag is of ze het willen geloven…
19 mei – Johannes 13:31-35 – Laat het maar zien
In het verhaal van vandaag vragen Petrus en Johannes zich af of het allemaal nog wel verder gaat na Jezus’ dood en opstanding. Ze denken terug aan wat Jezus als opdracht heeft meegegeven.
26 mei – Johannes 14:23-29 – Geloof in vrede
De leerlingen van Jezus zitten bij elkaar en denken terug aan wat hij hun leerde over vrede en over de Geest. Als je de woorden van Jezus verder vertelt, is het verhaal nog lang niet afgelopen!
2 juni – Johannes 14:15-21 – Wie ziet het?
Deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren heet ook wel ‘wezenzondag’. Jezus’ leerlingen blikken terug en zeggen tegen elkaar: ‘Weet je nog wat hij gezegd heeft? Hij zou ons nooit alleen achter laten. Hij zou de Geest van de waarheid sturen.’

Welkom allemaal!
Dorine, Pytrik, Tjallina, Anja Tine en Christien

 
terug