Van de kindernevendienst Van de kindernevendienst
Van de kindernevendienst,

Het thema van deze periode is: Kan jij dat? Met de kinderen staan we stil bij wat je zelf kunt en hoe een ander jou kan helpen.  De kinderkerk Nijland kan ook wel wat hulp gebruiken. Kan jij dat? Of ken je iemand die dat kan? Meld het bij iemand van de leiding.

Zondag 3 nov 2019 – Lucas 19:1-10        Wat voor iemand ben jij?
Deze zondag gaat het over Zacheüs de tollenaar. Hij klimt in een boom om Jezus te zien en zelf niet gezien te worden. Maar Jezus ziet hem wel en wil graag bij hem eten. De mensen snappen er niets van.

Zondag 10 nov 2019 – Lucas 19:41-48       Wat voor stad wil je hebben?
Jezus gaat met zijn vrienden naar Jeruzalem. Wat een mooie stad is dat toch! Maar wat wordt Jezus boos als hij de marktkraampjes op het tempelplein ziet! Hij jaagt de handelaars weg, want de tempel moet een huis van gebed zijn.

Zondag 17 nov 2019 – Lucas 20:27-38      Wil je dat begrijpen?
De Sadduceeën stellen Jezus een (strik?!)vraag over hoe het is in de hemel: Een vrouw is op aarde met zeven mannen getrouwd geweest, omdat de een na de ander overleed. Met wie is ze dan getrouwd in de hemel? Uit het antwoord van Jezus blijkt: al zou je het willen begrijpen, dan nog zou je dat niet kunnen.

Zondag 24 nov 2019 – Maleachi 3:19-24     Dit is niet het einde
Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Vandaag lezen we het allerlaatste stuk van het Oude Testament. Over de dag die komt waarop alles wat voorbij moet gaan, voorbij is. Je zult je voelen als een springend kalfje dat de stal uit mag, zegt Maleachi.

Namens de leiding:
Dorine, Pytrik, Tjallina en Christien
 
terug