Van de Kindernevendienst Van de Kindernevendienst
De tijd tussen Pasen en Pinksteren is een bijzondere tijd. Met Pasen is het grote feest gevierd: ‘Het graf is leeg, Jezus is opgestaan!’ Maar hoe gaat het daarna verder? Het is niet meer zoals voorheen, toen Jezus elke dag met zijn leerlingen door Israël trok. Wel verschijnt hij af en toe aan hen – in korte, verrassende momenten. Dat gebeurt al op de avond van Pasen, als Jezus ineens bij zijn leerlingen verschijnt. Tomas is er op dat moment niet bij en daarom kan hij het maar moeilijk geloven. Hij wil Jezus met eigen ogen zien, en hij wil ook aan Jezus kunnen zien wat er gebeurd is: Als hij de wonden in zijn handen en zijn zij ziet, kan hij geloven.
Maar als het goed is, is niet alleen aan Jezus iets te zien. Als je bedenkt wat zijn leerlingen hebben ontdekt: dat het leven het wint van de dood, dat een donkere nacht plaats maakt voor het licht, dan moet ook aan hen iets te zien zijn. Iets aanstekelijks, iets levendigs. En als wij de verhalen daarover horen en ons erdoor laten raken; misschien is het dan ook aan ons te zien. Iets dat hoop geeft en goede moed. Dan maken wij Pasen zichtbaar in deze wereld!
Op zondag 4 juni is er weer een kinderdienst in de consistorie. Op zondag 27 juni nemen we afscheid van de kinderen uit groep 8 en op zondag 4 juli komt het poppentheater naar de kerk in Nijland.
Wilt u ook persoonlijk op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten? Meld je dan aan:  kinderkerk-nijland@hotmail.com.
Iedereen is welkom!!

Lieve groet van:
Tjallina, Pytrik, Saagry, Anne-Marlijn en Christien

 
terug