Van de kindernevendienst

Van de kindernevendienst

Als leiding van de kindernevendienst nemen we afscheid van Sieta Beuckens. Sieta, bedankt voor je jarenlange inzet en betrokkenheid!
Pytrik Gerbrandy komt Sieta opvolgen. Daar zijn we blij, welkom! In de komende weken gaan we op weg naar Pasen. Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. We ontdekken dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht. In de kindernevendienst gaan we vanaf 10 maart ook aan de slag met het thema ‘Een nieuw begin’ en wel op een heel bijzondere manier. We gaan namelijk zelf het wonder ontdekken van de groei en bloei in de natuur, als teken van God. Hoe? Dat wil je niet missen. Welkom allemaal!
  

10 maart – Luc. 4:1-13 – Kiezen
Op de eerste zondag van de veertigdagentijd komen we Jezus tegen in de woestijn. Hij moet kiezen. Gebruikt hij zijn kracht om er zelf beter van te worden en het leven naar zijn hand te zetten? Of kiest hij voor de weg van de Eeuwige?
17 maart – Luc. 9:28-36 – Wakker worden!
Op de berg gebeurt een wonder: Mozes en Elia verschijnen aan Jezus en praten met hem. Maar de drie leerlingen die Jezus meegenomen heeft… slapen! Als je iets mee wilt krijgen van het wonder, zul je in ieder geval wakker moeten worden.
24 maart – Luc. 13:1-9 – Geduld
Deze week horen we Jezus een gelijkenis vertellen over een vijgenboom die al drie jaar geen vruchten geeft. Wat moet je met zo’n boom, omhakken? De eigenaar van de vijgenboom vindt van wel. Maar de wijngaardenier overtuigt hem: geef de boom ook dit jaar nog een kans. Heb geduld!
31 maart – Luc. 15:11-32 – Vergeven
Het is feest als de verloren zoon thuis komt. Iedereen is weer bij elkaar. Een nieuw begin! Maar voor dat het zover is, is nog wel wat nodig. Zolang de oudste zoon moppert, wordt het niks. De vader heeft voorgedaan hoe je kunt vergeven. De vraag is of de oudste zoon dat ook kan. 
7 april 2019 – Luc 20:9-19 – Teruggeven
Vandaag lezen we de gelijkenis waarin de eigenaar van een wijngaard enkele mannen de opdracht geeft op zijn wijngaard te passen en de druiven aan hem te geven. Maar als het zover is, doen de oppassers alsof het hun wijngaard is…

Namens de leiding,
Dorine, Pytrik, Tjallina, Anja Tine en Christien

 

 
Wat is kindernevendienst?

Wat is kindernevendienst?


Alle kinderen vanaf 4 jaar (of iets jonger) zijn welkom.
Elke zondag 9.30 uur in de kerk

lees meer ยป