Van de kindernevendienst

Van de kindernevendienst
De zomervakantie ligt achter ons en dus gaan we weer van start! Het thema van deze periode is: Kan jij dat? Met de kinderen staan we stil bij wat je zelf kunt en hoe een ander jou kan helpen. Ook God kan daarin een rol spelen: in de Bijbelverhalen zien we hoe mensen dingen kunnen die ze op eigen kracht nooit voor elkaar zouden krijgen.
1 september – Lucas 14: 1, 7-14 – De beste plaats
Jezus vertelt het verhaal van de eersten die achteraan komen te staan. Een ereplaats kies je niet, die krijg je. Als je voor jezelf de beste plaats kiest, loop je het risico dat je naar achteren moet als iemand binnenkomt die belangrijker is dan jij.
8 september – 1 Samuël 16: 1-13 – Uitgekozen
Samuël krijgt van God de opdracht een koning te zalven. Hij gaat naar het huis van Isaï en daar zijn zeven zonen. Maar zij zijn niet degenen die Samuël zoekt. Er is nog één zoon, buiten op het veld bij de schapen: David. Hij wordt gehaald. Hij is het en Samuël zalft hem.
15 september – 1 Samuël 17: 31-58 – Waar vertrouw je op?
Deze week vertellen we het verhaal van David en Goliat. Een kleine herdersjongen met een slinger en een paar steentjes neemt het op tegen een reus. David wint doordat hij op God vertrouwt.
22 september– 1 Samuël 19: 9-17 – Wegwezen!
Deze zondag horen we hoe koning Saul zijn speer naar David werpt. David weet hem maar net te ontwijken. De vrouw van David, die de dochter van koning Saul is, helpt hem op een slimme manier te ontsnappen.
29 september – 1 Samuël 21: 2-10, 16 – Vijf broden en een zwaard
In het verhaal van vandaag doet David alsof hij namens de koning op een geheime missie is. Met een spannend verhaal dat hij aan de priester vertelt, lukt het hem de heilige toonbroden en het zwaard van Goliat te pakken te krijgen.

We hopen dat jullie er weer zin in hebben. Wij in ieder geval wel, dus hartelijk welkom allemaal!
Namens de leiding,
Dorine, Pytrik, Tjallina, Anja Tine en Christien


 
 
Wat is kindernevendienst?

Wat is kindernevendienst?

Alle kinderen vanaf 4 jaar (of iets jonger) zijn welkom.
Elke zondag 9.30 uur in de kerk
lees meer ยป