ds. Hans de Waal

ds. Hans de Waal
 
Algemeen Algemeen

Pastoraat

De ouderlingen van onze gemeente zijn

Petra van der Wal
Janny van der Molen
Korrie Tjalsma
Wytske Tjalsma

In de kerk zien we om naar elkaar, zoals de Goede Herder omziet naar zijn schapen (Johannes 10). Er zijn vier ouderlingen en de predikant die de tijd nemen om te luisteren, met wie je lief en leed kunt delen, en die met u of jou stil willen staan bij het wonder van God en ons eigen leven. Als er iets ingrijpends gebeurt, of bij ziekte en rouw, is het goed om met iemand te kunnen praten. Neem gerust contact op met de predikant of een van de ouderlingen.


Mail van de kerk:  Protestantsekerknijland@gmail.com

 
contact

contact
Ds. Hans (J.A.) de Waal
Tsjerkegrêft 1, 8771 SJ Nijland
T: 06-30433975 E: johannesadewaal@gmail.com


 
 
Wie ben ik? Wie ben ik?
Mijn naam is Hans de Waal, geboren in 1981 te Alblasserdam. Sinds 8 februari 2015 ben ik de predikant van de protestantse gemeente te Nijland. Als geboren en getogen Zuid-Hollander was Nijland de eerste kennismaking met de mensen, de taal en het landschap van Fryslân. De kennismaking is zeer goed bevallen en nu woon en werk ik alweer geruime tijd met veel plezier in het mooie Nijland.
 
Met mijn ouders en maar liefst drie zussen (waaronder nog een tweede dominee De Waal) heb ik mijn jeugd doorgebracht in Alblasserdam, Brakel en Waddinxveen. Na de middelbare school in Gouda heb ik in Leiden de studie godgeleerdheid en de opleiding tot predikant afgerond. Daarna verhuisde ik naar Den Haag en werd ik promovendus aan de Protestantse Theologische Universiteit. Vier jaar lang heb ik nagedacht over diaconaat (het sociale gezicht van de kerk) in relatie tot oudere mensen en het proces van vergrijzing. Aansluitend was ik anderhalf jaar werkzaam als kerkelijk medewerker voor het pastoraat in de protestantse gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland, in de Hoeksche Waard. En toen volgde dus Nijland.

Wat het overige leven betreft: ik ben een lezer en een schrijver, een verzamelaar van boeken en muziek, een kenner van soul en hiphop, ik houd van fietsen en wandelen, van vogels, vissen en voetbal en ik ben mijn leven lang nieuwsgierig geweest naar het boerenbedrijf.
 
Het werk van een dorpsdominee is inspirerend. Peinzend uit het raam, met kerk en dorp in één oogopslag, zeg ik het Paulus gerust na: ‘Ik dank mijn God altijd wanneer ik aan u denk’ (Fil. 1: 3). De diensten op zondag, de gesprekken door de week, de levensmomenten, in vreugde en verdriet, de gemeenschap, de persoonlijke en gezamenlijke zoektocht om, anno nu, gemeente van Christus te zijn – ik vind het heel bijzonder. Het stemt me bovenal dankbaar. Ook al gaat het, zelfs in Nijland, ook niet altijd allemaal vanzelf. Maar het evangelie van de liefde Gods en zijn Koninkrijk zoekt ons steeds weer op, en schenkt hoop en moed, verbinding en een nieuw begin, wie we ook zijn en waar we ook vandaan komen.
 
Als er iets is (jong of oud, kerkganger of dorpsgenoot, of website-bezoeker), als je met een vraag zit of juist een goed idee hebt, als u toe bent aan een goed gesprek of zomaar even: aarzel niet om contact op te nemen, dan maken we een afspraak.